OOIR: Ponuda gradu za vlasništvo nad zgradom organizacije

Opštinska organizacija invalida rada Sombor se posle pola veka rada nalazi pred velikim ispitom, kaže novo rukovodstvo, kako po pitanju daljeg rada i organizacije, tako i rešavanja ne malih nasleđenih višegodišnjih, pre svega finasijskih problema/dugovanja, i to po više različitih osnova.

Foto 37326 Najpre, nadležni u OOIR obaveštavaju svih 1.700 članova, koji su osigurani preko organizacije, da u tom delu vezanom za dalja prava po osnovu osiguranja, nema nikakvih promena niti su njihova prava na bilo koji način ugrožena ili dovedena u pitanje. Problemi su se pojavili u delu finansija, odnosno oko pojedinih dugovanja i više nedovršenih pokušaja „avansnih” prodaja delova zgrade na vencu Petra Bojovića 12, u kojoj je i sedište OOIR. Novo rukovodstvo navodi da je 2019. godina bila je u znaku višekratnih promena na čelu organizacije, te da je nakon više od 15 godina sa mesta predsednika, na lični zahtev, razrešen Milivoj Nenadov - Braca. Kako kažu, za period njegovog „predsednikovanja” se vezuju godine uspešnog rada organizacije, ali, nažalost, i period od 2016. godine kada i nastaju višemilionskim potraživanja po više osnova.
- Zbog dugovanja, koja realno nema mogućnosti da reši na jednostavan način, novo rukovodstvo, svesno svoje odgovornosti, se obratilo rukovodstvu grada Sombora i zvanično pokrenulo pitanje sveukupnog statusa objekta, a sve sa ciljem konačnog rešenja za sve nagomilane probleme - navode nadležni iz Opštinske organizacije invalida rada. Objašnjavaju da su suočeni sa realnošću, pokrenuli i pitanje eventualne odgovornosti za preduzete radnje i nesavesno poslovanje koje su uzrok stanju u kojem se trenutno nalaze, odnosno dali ponudu gradu Somboru, smatrajući da je to trenutno najbolje i jedino moguća i realno izvodljivo rešenje da se zadrži vlasništvo nad pomenutom zgradom. Čelnici OOIR-a navodi i da je ta odluka ujedno bila i želja najvećeg broja članova organizacije. Vanredna situacija nalaže promene, kako u samoj gradskoj organizaciji, tako i po svim mesnim odborima u našim selima, kažu iz rukovodstva, ističući da jedinstvo članstva koje opstaje uprkos teškoj situaciji.
Opštinska organizacija invalida rada Sombor je tokom 2019. godine održala dve izborne skupštine. Nakon povlačenja Nenadova, od jula do decembra na mestu predsednika organizacije bio je Petar Grabež. Pola godine kasnije, pošto se povukao i Grabež, za predsednika OOIR Sombor izabran je Branko Žiža iz Kljajićeva.
@ Čet, 13.02.2020. 09:00
branko žiža društvo kljajićevo milivoj nenadov braca opštinska organizacija invalida rada - ooir petar grabež sela sombor venac petra bojovića
Prethodna vest Sledeća vest