Stojnić uz glavnu grupu

Somborski biciklista je drugu etapu Tura Kolumbija završio na 78. mestu.

Foto 37221Veljko Stojnić je, kao i većina učesnika, trku završio u glavnoj grupi koja se praktično vozila svih 152 kilometara etape od Paipa - Duitama. Somborac je imao drugi rezultat u italijanskoj ekipi Vini Zabu - KTM. Bolji plasman, 29. mesto, imao je samo klupski kolega iz Čilea, Roberto Karlos Gonzalez. Biciklisti Vini Zabu - KTM nalaze se na deobi 85. mesta u generalnom plasmanu. Imaju zaostatak od 2:18 sekundi za vodećom petorkom EF pro tima koji predvodi Džonatan Klever Kaisedo. Stojnić je u najbolje rangirani predstavnik italijanskog tima u konkurenciji mladih vozača. Nalazi se na 35. mestu u konkurenciji 63. biciklista. 
Učesnike Tur Kolumbije čeka treća etapa, duga 177 kilometara. Voziće se na visini od oko dve i po hiljade metara, a s tim da će biciklisti na ovoj deonici morati da savladaju pet vrhova na preko 2.800 metara. Trka počinje u Paipi, dok je cilj u naselju Sogamosa.
@ Čet, 13.02.2020. 00:45
biciklizam džonatan klever kaisedo ef pro roberto karlos gonzales sombor sport tour colombia 2.1 veljko stojnić vini zabu - ktm
Prethodna vest Sledeća vest