Raspisana tri poziva u oblasti sporta

Konkursi Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Foto 4508Nadležno „ministarstvo” Vlade Vojvodine je trajanje sva tri konkursna poziva ograničilo na polovinu juna tekuće godine. Kako je navedeno, najviše sredstava, 35 miliona dinara, opredeljuje se za finansiranje posebnog programa kojim se doprinosi razvoju sporta u AP Vojvodini. Podrazumeva se unapređenje sporta dece i mladih uključujući i školski sport, povećanje obuhvata građana bavljenjem sportom kroz razvoj i unapređenje sportske rekreacije, odnosno razvoj i unapređenje vrhunskog sporta i podizanje kapaciteta sporta na svim nivoima. Autonomna pokrajina Vojvodine je 16 miliona dinara usmerila za učešća sportista i klubova na međunarodnim takmičenjima. Neophodno je da su manifestacije u kalendaru nadležnih saveza, kao i da su od značaja za APV.
Poslednji konkursni poziv težak je svega šest miliona dinara. Sredstva se opredeljuju za finansiranje posebnog programa afirmacije školskog i univerzitetskog sporta. Biće podržani projekti i programi koji imaju za cilj unapređenje školskog i univerzitetskog sporta, proširenje ponude školskih sportskih sekcija i školskih i univerzitetskih sportskih takmičenja. Pravo učešća imaju predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, odnosno visokoškolske ustanove.
@ Sre, 12.02.2020. 03:05
autonomna pokrajina vojvodina konkursi međunarodna takmičenja posebni programi školske sekcije školski sport sombor sport univerzitetski sport vlada vojvodine
Prethodna vest Sledeća vest