Obustava rada predškolskih i školskih ustanova

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje doneo je odluku o privremenoj obustavi rada predškolskih i školskih ustanova zbog gripa.

Foto 37115Na osnovu preporuke Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i Instituta za javno zdravlje Vojvodine rad predškolskih i školskih kolektiva obustavlja se zbog široke rasprostranjenosti virusa gripa. Radi zaštite zdravlja dece nastava se neće odvijati u periodu od 12. do 21. februara. Odluka o načinu nadoknade propuštenog vaspitno - obrazovnog rada biće doneta naknadno - navode u saopštenju.
Predškolska ustanova Vera Gucunja obaveštava, da se u dogovoru sa osnivačem obustavlja vaspitno-obrazovni rad u PU Vera Gucunja, u naseljenim mestima gde se obavlja pripremni predškolski program pri školama. Konkretno u Doroslovu, Bezdanu, Bačkom Bregu, Gakovu, Rastini, Riđici, Aleksa Šantiću, kao i u vrtiću Vila pri OŠ Dositej Obradović u Somboru. Vaspitno-obrazovni rad se obustavlja u periodu od 12. do 21. februara, a prvi radni dan je ponedeljak 24. februar.
- Odluka o načinu nadoknade propuštenog vaspitno-obrazovnog rada, biće doneta naknadno. Obaveštavamo roditelje dece jaslenog i obdanišnog uzrasta, celodnevnog boravka na teritoriji grada, da će objekti PU Vera Gucunja biti otvoreni. Molimo roditelje da, uvažavajući Odluku Pokrajinskog sekretarijata, bez preke potrebe ne dovode decu u Ustanovu i time damo zajednički doprinos zaštiti zdravlja dece. Napominjemo, da su zbog aktuelne situacije, u proteklih mesec dana povećane higijenske mere zaštite u našoj ustanovi - navodi se u obaveštennju PU Vera Gucunja.
@ Uto, 11.02.2020. 13:44
društvo obustava nastave obustava rada oš dositej obradović osnovne i srednje škole pokrajinski sekretarijat za obrazovanje predškolske ustanove sombor vera gucunja virus gripa
Prethodna vest Sledeća vest