Sekretarica pretila članovima KUD-a, prazne liste radnika

Lokalni odbori Sprske napredne stranke su uveliko u predizbornoj „kampanji”.

Foto 37301 Udruženje građana „Bez straha” iz Apatina je saopštilo da je Nataša Ćurčić, sekretarica predsednika opštine Milana Škrbića pokušala da, na naprimeren način, prikupi kapilarne glasove za stranku. Naime, on je posetu Gradskom kulturno umetničkom društvu „Dunav” iskoristila za pravljenje spiska ljudi koji bi na predstojećim izborima sigurno glasali za vladajuću stranku. Kako njena namera nije pošla u skladu sa očekivanjima, jer je veliki broj članova ovog GKUD odbio da svoje podatke upiše na spisak, sekretarica predsednika opštine Milana Škrbića je otvoreno zapretila. Po navodima UG Bez straha, sekretarica predsednika opštine Apatin je pred nekoliko desetina članova pretila isključenjem struje, odnosno oduzimanjem prostorija GKUD „Dunav”.
Gotovo istovremeno, sličan slučaj, za sada bez pretnji, dogodio se u Stanišiću. Naš izvor upoznat sa dešavanjima u ovom somborskom selu, izvestio je da su radnici jednog od javnih komunalnih preduzeća, na čijem je čelu direktor iz SNS, vratili prazne liste namenjene za prikupljanje sigurnih glasova. Odlučili su se na taj potez, kako kaže, bez obzira na posledice koje bi mogli da pretrpe.
Prikupljanje kapilarnih glasova realizuju članovi stranke, evidentiranjem ličnih podataka građana (ime i prezime, JMBG, tačnu adresu stanovanja i broj telefona...), a sa ciljem da se na dan izbora kontroliše izlaznost na izborna mesta, odnosno što je više moguće, sloboda njihovog izbora.
@ Pon, 10.02.2020. 09:00
apatin društvo gkud dunav lokalni odbor nataša ćurčić sombor srpska napredna stranka stanišić ug bez straha apatin
Prethodna vest Sledeća vest