„Noćne sene” Marije Ranković

Otvaranje izložbe radova Marije Ranković, pod nazivom „Noćne sene” biće u utorak, 11. februara u Maloj galeriji Kulturnog centra.

Foto 37286 Marija Ranković (1998, Užice) je završila Umetničku školu 2016. godine u Užicu, smer konzervator kulturnih dobara. Studentkinja je četvrte godine - modul slikarstvo Akademije Umetnosti u Novom Sadu, u klasi kod profesora Gorana Despotovskog. Izlagala na više kolektivnih izložbi i na jednoj samostalnoj u okviru Univerziteta Akademije umetnosti.
- Radovi iz ove serije predstavljaju ispoljavanje različitih ličnih viđenja stvarnosti i imaginacije a ujedno i društvenog angažovanja - manipulacije u snovima ili kroz snove. Markerima i olovkama pravim skice, većina ostane samo u formi crteža ali neke razrađujem i nakon prve faze, koje kasnije kolažiram u Fotošopu, Ilustratoru i naposletku u Premijeru ubacujem zvuk koji je neophodan element ovog vizuelnog doživljaja. Ne prenosim ceo sadržaj sna, već segmente koji mi u tom trenutku prošire ideju. San zabeležim u dnevnik. Poigravam se sa perspektivom, karakterima, oblicima. Deformišem svaki deo na slici, crtežu, jer posmatrač voli igru, voli nešto što ga na tren udalji od realnosti – kazala je autorka.
Svečano otvaranje je u 19 časova. Postavka izložbe „Noćne sene” biće aktuelna do 1. marta.
@ Čet, 06.02.2020. 17:01
goran despotovski marija ranković sombor
Prethodna vest Sledeća vest