Gradonačelnica: Primetan napredak za četiri godine

Dušanka Golubović se obratila na jednom od panela konferencije Vojvodina 2020 koju su u pokrajinskoj skupštini organizovali kompanija Kolor media komunikejšn i magazin Ekonomist.

Foto 37282 Kako je navedeno u zvaničnom izveštaju sa skupa, gradonačelnica Sombora govorila je na panelu „Učimo jedni od drugih”. Rekla je da kada se poredi period od 2014. do 2016. godine sa periodom do 2020. godine, sasvim jasno i statistički precizno može da se kaže koliko je Sombor više napredovao u prethodne četiri godine. Gradonačelnica je naglasila da je zadovoljna saradnjom koja ostvarena sa ostalim lokalnim samoupravama, pre svega sa onima našem okrugu, ali i šire. - Preduzimali smo brojne mere, radnje i zajedno realizovali različite projekte i to je doprinelo boljem kvalitetu života naših sugrađana, što se svakako može i statistički meriti i pokazati - izjavila je Dušanka Golubović. Pored nje, na panelu su učestvovalo, gradonačelnici Novog Sada i Kikinde te predsednici opština Inđij i Kula.
Predsednik Vlade APV, Igor Mirović, je u uvodnom delu konferencije „Vojvodina u 2020” rekao da je ovo događaj koji otvara pitanja od značaja za razvoj Vojvodine u narednoj godini. Mirović je kao najvažnija pitanja konferencije istakao zaštitu životne sredine, zdravstvo i pitanje ekonomskog razvija manje razvijenih opština. Ištvan Pastor, predsednik vojvođanske Skupštine je svoje obraćanje posvetio pozitivnim tokovima i ekonomskim parametrima, te naveo da očekuje da će 2020. biti godina prosperiteta. Najavio je je predstojeće velike infrastrukturne projekte i rekao da veruje u značajne iskorake u sferi turizma. Robert Čoban, predsednik kompanije Kolor media komunikejšn, je podsetio da je ovo druga godina kako se konferencija organizuje, sa ciljem da se kroz stručne panele i dijalog dobiju na bitna pitanja za Vojvodinu, kao i da se na lokalnom nivou razgovara o svim problemima u društvu.
@ Sre, 05.02.2020. 06:30
društvo dušanka golubović gradonačelnica igor mirović ištvan pastor koncerencija robert čovan sombor vojvodina 2020
Prethodna vest Sledeća vest