Mala sala za prvu samostalnu izložbu studentkinje

Otvaranje izložbe „Likovni identitet” slikarke Tatjane Smiljanić najavljeno je za utorak, 21. januar u Maloj galeriji Kulturnog centra u 19 časova.

Foto 37192 Tatjana Smiljanić rođena je u Šapcu 1997. godine. Završila je 2016. godine  školu Primenjenih umetnosti, smer konzervator kulturnih dobara - pozlatar, takođe u Šapcu. Iste godine upisuje Akademiju umetnosti u Novom Sadu, smer slikarstvo u klasi prof. Gorana Despotovskog. Trenutno je student IV godine osnovnih akademskih studija. Tokom prethodne tri godine učestvovala je na više grupnih izložbi i kolonija, dok će izložba u Somboru biti njena prva samostalna.
Radovi koji će biti prikazani na predstojećoj izložbi prikazuju lični doživljaj gradskog prostora koji je prilično otuđen i hladan. Slike predstavljaju apstraktni, ahromatski izraz bogat teksturama i fakturama, kao i repetitivnim fragmentima koji slede određeni ritam i pravilnost kakvu nam nudi urbana sredina. - Znajući da okruženje u kojem živimo i stvaramo, utiče na građenje identiteta, mlada slikarka putem apstraktnih slika stvara svoj likovni identitet - navodi se u pozivu.
Postavka će biti aktuelna do 9. februara.
@ Sub, 18.01.2020. 07:00
akademija umetnosti goran despotovski likovni identitet samostalna izložba sombor tatjana smiljanić
Prethodna vest Sledeća vest