Evidentiranje do kraja februara

Mladići rođeni 2002. godine do kraja februara treba da izvrše uvođenje u vojnu evidenciju.

Foto 27872Ministarstvo odbrane poziva lica muškog pola rođena 2002. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezu uvođenja u vojnu evidenciju imaju i muškarci rođeni u periodu od 1990. do 2001. godine, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. Kako je navedeno u pozivu, upis u vojnu evidenciju može se izvršiti u Centru Ministarstva odbrane Sombor ili opštoj kancelariji Centra Ministarstva Odbrane, prema mestu prebivališta lica, do 28. februara tekuće godine. Predviđeno je da se uvođenje u vojnu evidenciju sprovodi svakodnevno u CMO Sombor. Ponedeljkom će se upis vršiti i u opštinskoj kancelariji Apatin, utorkom u odžačkoj, a sredom u kulskoj. Radno vreme kancelarija je od 9 do 15 sati. Prilikom uvođenja u vojnu evidenciju neophodna je lična karta, odnosno druga javna isprava iz koje se može utvrditi identitet.
Lica koja borave u inostranstvu upis u vojnu evidenciju mogu izvršiti u nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu (ambasadi). Identitet potvrđuju važećom putnom ispravom - pasošem.
@ Čet, 16.01.2020. 04:42
ambasada centar ministarstva odbrane sombor društvo ministarstvo odbrane sombor uvođenje u vojnu evidenciju vojna evidencija
Prethodna vest Sledeća vest