Park novogodišnjih jelki u Jamama

Ako ne znate šta ćete sa borićima sa busenom koje ste kupili za novogodišnje praznike, odnesite ih u Jame na Novoj Selenči, gde je Grad Sombor odlučio da formira Park novogodišnjih jelki.

Foto 37175Foto 37174 Prve novogodišnje jelke posađene su tokom vikenda, uz prisustvo gradonačelnice Dušanke Golubović, koja je i sama donela borić sa busenom iz svog doma. U Jamama, kod Rokovačke šumice, već je posađeno dvadesetak borića, koji će, ako uspeju da se „prime”, formirati Park novogodišnjih jelki.
- Ovo je samo prva od lokacija koje će biti opredeljene za ovu namenu u cilju pošumljavanja i očuvanja zelenila - kazala je gradonačelnica Sombora i dodala da je lokalna samouprava i prethodnih godina pozivala građane da kupuju jelke sa busenom, kako bi mogle biti presađene i tako nastavile život. Dušanka Golubović je pozvala sve građane da svoje jelke zasade na ovom mestu kako bi zajednički dali doprinos očuvanju životne sredine i pošumljavanju.
U narednom periodu svi zainteresovani građani svoje novogodišnje jelke mogu da posade svakog radnog dana od 7 do 15 časova, samostalno ili uz pomoć radnika JKP „Zelenilo”. Sve potrebne informacije mogu da se dobiju na broj telefona 063/11 26 513.
@ Pon, 13.01.2020. 00:58
društvo jkp zelenilo lokalna samouprava park novogodišnjih jelki pošumljavanje sombor
Prethodna vest Sledeća vest