E, matori...

Pred prepunom pozorišnom salom održano je veče posvećeno je Ivanu Kovaču - Kicetu.

Foto 37171 Prijateljska i emotivna atmosfera obeležile su memorijalno veče. Kroz priču i pesmu, mnogobrojni prijatelji osvrnuli su se na dane provedene sa Kicetom. - Ivan Kovač imao je hiljadu vrlina i ni jednu manu. Jedna od njegovih najvećih vrlina bila je da prihvata ljude onakve kakvi jesu. Znao je da napravi razliku između ljubavi i prijateljstva. Svi mi ovde okupljeni, ujednijeni smo u ljubavi prema njemu - rekao je Dragan Gmizić Gmiza, jedan od Kicetovih prijatelja i tvorac emisije Divlja kuhinja.
Bend „Duo kum” odsvirao je pesmu „Zračak viri kroz grančice” koju su, kako je rečeno, najčešće svirali Kicetu. Ovom prilikom dodeljena je povelja za očuvanje pecaroške baštine koju je Bane Jokić dodelio unucima Ivana Kovača. - Kice i ja bili smo prijatelji preko 30 godina - prisetio se Jokić.
Pero Stojančević odrecitovao je „Besmrtnu pesmu” Mike Antića, koja je probudila emocije publike. Za kraj večeri izvedena je pesma koja je napisana u znak sećanja na Kiceta. - Ej, matori ne može knjiga samo tako da se zatvori, da saviješ list u uglu i zaboraviš - reči su pesme čiji je autor Aleksandar Potkonjak.
@ Pon, 13.01.2020. 07:00
aleksandar potkonjak bane jokić duo kum ekološka učionica baračka ivan kovač kice narodno pozorište sombor pero stojančević sombor veče posvećeno kicetu
Prethodna vest Sledeća vest