Zanimljiva pozorišna nedelja uz poklon koncert

Druge nedelje januara u Narodnom pozorištu Sombor očekuje vas 90 minuta kvalitetnog muzičkog programa i 570 minuta sjajne pozorišne igre.

Foto 37167 Novogodišnji gala operski koncert biće održan na Velikoj sceni, u sredu, 15. januara, u 20 sati. Na koncertu nastupaju: sopran Jasmina Trumbetaš Petrović, prvakinja opere Narodnog pozorišta u Beogradu, istaknuta operska umetnica sa karijerom dugom 27 godina i brojnim priznanjima kako u zemlji tako i u inostranstvu; sopran Sanja Kerkez, prvakinja opere Narodnog pozorišta u Beogradu, solistkinja koja je svoju opersku karijeru započela u Sarajevu, a potom je nastavila u Srbiji; mlada operska umetnica, Marija Jelić (sopran) i tenor Dejan Maksimović, prvak opere Narodnog pozorišta u Beogradu. Na koncertu će nastupiti i Filharmonija mladih Borislav Pašćan, pod palicom dirigenta Đorđa Pavlovića. Filharmonija mladih Borislav Pašćan najstariji je omladinski orkestar na Balkanu. On omogućava učenicima srednjih muzičkih škola i studentima muzičkih akademija da sviraju u ozbiljnom simfonijskom orkestru i rade sa profesionalnim dirigentima. Trajanje koncerta je oko 90 minuta, ulaznice su besplatne i mogu se preuzeti na biletarnici Narodnog pozorišta Sombor.
Nakon sjajnog početka postpraznične nedelje, publiku očekuje gotovo maratonski vikend. U četvrtak, 16. januara, publika će imati priliku da pogleda predstavu Tartif (autorski projekat Igora Vuka Torbice, po motivima originalne Molijerove drame, projekat Komično u klasičnom), najviše nagrađivanu predstavu u 2019. godini. Magična priča o Ernestu Bošnjaku, priča bez reči ali uz mnogo emocija, pokreta i muzike, Kad bi Sombor bio Holivud (po tekstu Radoslava Zlatana Dorića, u režiji Kokana Mladenovića), na repertoaru je u petak, 17. januara. Ovu zanimljivu pozorišnu nedelju završiće maestralni šestočasovni pozorišni događaj, Semper idem Đorđa Lebovića u dramatizaciji i režiji Gorčina Stojanovića koji je na repertoaru u subotu, 18. januara, sa početkom u 18 časova.
@ Pet, 10.01.2020. 17:21
dejan maksimović đorđe pavlović ernest bošnjak filharmonija mladih borislav pašćan jasmina trumbetaš petrović kad bi sombor bio holivud marija jelić sanja kerkez semper idem sombor tartif
Prethodna vest Sledeća vest