Nije laka borba protiv mraka!

Neozbiljni pesimisti objavili su spot za pesmu „Totalna demoralizacija”, četvrti singl sa albuma „Pametovanje iz provincije”.

- Ideju je za spot je dao Daba, somborski reper i konobar u kafiću „Dve krigle debele”, inače gost u našoj pesmi „Balada”, u kom sam se našao sa Markom Jankovićem tvorcem ovog spota. Dok je spremao našu narudžbinu čuo je šta pričamo, pa je dobacio: „Probajte sa kašikom i medom”. I evo „Totalne demoralizacije” sa kašikama i medom – objasnio je frontmen „Neozbiljnih pesimista” Igor Olujić.
Kaže i da je poruka pesme da se „probamo odupreti ludilu koje nas okružuje tako što za početak nećemo postati njegov deo u koji nas stalno uvlače raznim saopštenjima, novim pravilima i raznim izmišljenim tenzijama”.
Bend trenutno ima dve postave jer su stalni članovi prve postave Igor Martinko - violina i truba, Damir Demonja - klavijature, harmonika i Davor Demonja - bubanj na privremenom radu na kruzerima po svetu. Na njihovo mesto su došli novi članovi: Alen Marković - klavijature, harmonika, Miroslav Majstorović - violina, Josip Čapo - truba i David Mesaroš - bubanj.
- Ukoliko su svi tu za vreme ugovorene svirke ide nas što više može, što bude posebno ludo i zanimljivo jer i muzički i scenski daje skroz dobru sliku i atmosferu. Tako je bilo na promociji novog albuma 7. novembra u novosadskom Domu kulture gde nas je na bini bilo čak deset. Zato je ova svirka bila posebno vesela, energična i naravno pozitivna atmosfera u publici je bila neizbežna. Svirali smo u Apatinu na novogodišnjem vašaru 30. decembra na trgu Nikola Tesla, a potom 2. januara u Somboru na Ćelavom trgu, gde je bar meni bilo baš čarobno: zimska idila, sve okićeno, klizalište, tezge, veseli ljudi u  prilično velikom broju za te hladne uslove, puno energije i na bini i u publici – kazao je Boris Mišić, gitarista i vokal benda „Neozbiljni pesimisti”.
Izdavanjem albuma za jednu od najozbiljnijih izdavačkih kuća u Srbiji „Lonplay” „Pesimisti” očekuju povećan broj svirki u Srbiji, kako festivalskih tako i klupskih. Planiraju da se fokusiraju i na inostranstvo, da posete neke poznate adrese u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj ali i odu na neke nove.
@ Čet, 09.01.2020. 21:20
alen marković boris mišić daba damir demonja david mesaroš davor demonja igor martinko igor olujić josip čapo long play marko janković miroslav majstorović neozbiljni pesimisti pametovanje iz provincije sombor totalna demoralizacija
Prethodna vest Sledeća vest