Koncert kamerne muzike u Gradskoj kući

„Beogradski trio” izvešće dela istaknutog savremenog srpskog kompozitora i akademika Ivana Jevtića na koncertu koji će biti održan u subotu, 7. decembra u Svečanoj sali Gradske kuće u 19 časova.

Foto 36950 U okviru koncerta akademik Jevtić će govoriti o svom radu sa posebnim akcentom na dela koja će biti izvođena na koncertu u Somboru.
Ivan Jevtić je rođen u Beogradu, gde je studirao kompoziciju na Muzičkoj akademiji u klasi profesora Stanojla Rajičića. Diplomirao je 1971, a magistrirao 1973. godine. Nastavio je usavršavanje na Pariskom nacionalnom konzervatorijumu za muziku, a u klasi poznatog francuskog kompozitora Olivijea Mesijana, a nakon toga i u Beču, kod profesora Alfreda Ula na Visokoj školi za muziku (Herderova stipendija). Od 1978. godine živi i radi kao slobodni umetnik. Laureat je brojnih konkursa za kompoziciju. Dela Ivana Jevtića su izvođena od strane eminentnih muzičkih umetnika u skoro svim zemljama Evrope, Severnoj i Južnoj Americi, Rusiji, Japanu i Kini.
„Beogradski trio” nastao je 2015. godine. Ansambl čine profesionalni muzičari, a ujedno i studenti doktorskih akademskih izvođačkih studija na Fakultetu muzičke umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu, Dušan Panajotović (violina), Ivan Jarić (violončelo) i Igor Dražević (klavir).
Koncert u Somboru održava se u sklopu turneje koja je podržana od strane Ministarstva kulture i informisanja Srbije. Koncert organizuje Kulturni centar „Laza Kostić”. Početak je u 19 časova a ulaz je besplatan.
@ Uto, 03.12.2019. 12:05
„beogradski trio” dušan panajotović igor dražević ivan jarić ivan jevtić sombor
Prethodna vest Sledeća vest