Grupa: Pozivamo nadležne da ispune zahteve

Nakon odgovora Policijske uprave Sombor i isteka rokova nadležnima da se ispune zahteve građana, oglasila se Fejsbuk grupa „Svi mi koji smo protiv migranata”.

Foto 36915Fejsbuk grupoa je u svom obraćanju javnosti navela da je Policijska uprava Sombor saopštila da u Prihvatnom centru u Somboru može da boravi oko 120 migranata, a da ih je na ulicama grada bilo mnogo više, te da je u dogovoru s Komesarijatom za izbeglice i migracije, oko 400 migranata, autobusima upućeno u Prihvatni centar u Preševu, u kom ima dovoljno mesta za njihov smeštaj. Navode da je PU Sombor objavila da tokom novembra nije bilo prijavljenih fizičkih ili verbalnih napada na migrante, niti da su oni napali meštane, kao da je nekoliko puta prijavljen navodni ulazak migranata u kuće, dok su policijski službenici samo u jednom prijavljenom slučaju zatekli migranta u kući iz koje ništa nije ukradeno.
Fejsbuk grupa u svom saopštenju navodi da problem nije rešen u potpunosti i pozivaju na ispunjavanje zahteva koje su navodili u ranijim obraćanjima. - Očekujemo da se nadležni državni organi temom ulaska, boravka i kretanja migranata pozabave s dužnom pažnjom i da garantuju bezbednost građanima. Nosioce lokalne vlasti pozivamo da pokažu odgovornost, uključe u rešavanje problema i podele zabrinutost sa svojim sugrađanima. Od PU Sombor, uz zahvalnost za učinjeno, očekujemo da, u saradnji s drugim organima, u potpunosti reše problem nekontrolisanog priliva migranata i zahtevamo da zaštitu bezbednosti ljudi i imovine u Somboru i somborskim selima podigne na najviši nivo - navodi se u dopisu. Članovi grupe „Svi mi koji smo protiv migranata” kažu da će s pažnjom pratiti situaciju i istrajati u nameri da problem zbog koga su se okupili bude potpuno rešen i da će u tom smislu, preduzimati sve aktivnosti koje vode ispunjavanju njihovih zahteva.
@ Pon, 02.12.2019. 23:16
„svi mi koji smo protiv migranata” društvo fejsbuk grupa migranti pu sombor sombor
Prethodna vest Sledeća vest