Višem sudu potrebno 29 prevodilaca i dva tumača

Objavljen je oglas za postavljanje stalnih sudskih prevodilaca i stalnih sudskih tumača znakova slepih, gluvih i nemih za područja viših sudova u APV.

Foto 4508Raspisivanje oglasa obelodanjeno je u poslednjem broju Službenog glasnika AP Vojvodine. Najviše slobodnih mesta otvoreno je u Višem sudu u Somboru. Potrebni su prevodioci za čak 15 jezika, te dva izvršioca za znakovni jezik. Objavljeno je da u Višem sudu u Somboru nedostaje pet prevodilaca za engleski i mađarski jezik, tri za nemački, te po dva za hrvatski, italijanski i kineski. Traži se i po jedan izvršilac za španski, francuski, slovački, češki, ruski, romski, rusinski, arapski, albanski i slovenački jezik.
Kandidati za upražnjena mesta prevodilaca, uz obavezne dokaze o prebivalištu u APV i državljanstvu Srbije, moraju imati visoko obrazovanje za određeni strani jezik ili posedovati potpuno znanje jezika (govorni i pisani). Neophodno je i da poznaju pravnu terminologiju. Posebni uslovi za stalne sudske tumače znakovnog jezika su diploma četvorogodišnje srednje škole i pet godina iskustva kao tumača znakovnog jezika.
Oglasi će biti otvoreni do 20. decembra. Prijave se podnose Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine.
@ Sre, 27.11.2019. 10:00
društvo pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine sombor sudski prevodioci sudski tumači viši sud u somboru
Prethodna vest Sledeća vest