ZZ Doroslovo nabavlja prskalicu od 160.000 evra

Zemljoradničkoj zadruzi iz Doroslova dodeljeno je 15 miliona dinara na konkursu u okviru Programa za ravnomerni regionalni razvoj kojim rukovodi Kabinet ministra zaduženog za regionalni razvoj.

Foto 36896 ZZ Doroslovo će ovim sredstvima, kako je objavljeno na sajtu grada, nabaviti novu samohodnu prskalicu italijanskog proizvođača, kakvu lokalna zajednica još ne poseduje. - Ovom prskalicom može da se tretira kukuruzni plamenac, utiče se na smanjenje oboljenja fusarijuma i toksina, kako bi se obezbedili optimalni prinosi kukuruza. Osim za tretiranje kukuruza prskalica će se koristiti i za tretiranje drugih kultura kojim raspolažu zadruga i zadrugari - piše u obrazloženju. Vrednost projekta je 19,623 miliona dinara, odnosno oko 167.000 evra. Kabinet ministra zaduženog za regionalni razvoj podržao je projektni predlog sa 15 miliona dinara. Nedostajuća sredstva obezbediće sama zadruga. Nadležni su objavili da je lokalna samouprava podržala ovaj projekat i dala saglasnost da je projekat zadruge u skladu sa strategijom razvoja lokalne samouprave. Program za ravnomerni regionalni razvoj ima za cilj sistemsko unapređenje poslovanja zadruga, kao i kvaliteta života u ruralnim sredinama kroz ravnomerniju raspodelu dohotka i povećanje ekonomskih mogućnosti u sklopu ravnomernog regionalnog razvoja.
Zemljoradnička zadruga Doroslovo, po izvodu iz APR-a, ima 15 članova. Osnovana je 1996. godine. - Bavi se ratarskom i voćarskom proizvodnjom na sopstvenom zemljištu i prodajom svojih proizvoda na veliko. U poslovanju je vršila ulaganja u zalivni sistem radi uzgoja povrća i malina. Poseduje poslovni i skladišni prostor odnosno poljoprivrednu mehanizaciju - piše u zaključku zadružnog revizora iz 2018. godine.
@ Uto, 26.11.2019. 04:18
kabinet ministra zaduženog za regionalni razvoj poljoprivreda program za ravnomerni regionalni razvoj prskalica ratarska proizvodnja sombor voćarska proizvodnja zemljoradnička zadruga doroslovo - zz doroslovo
Prethodna vest Sledeća vest