Treći Poeziodrom u petak

Čitanje poezije u ateljeu „Vincent” (Trg Svetog Đorđa 4) biće održano po treći put u petak, 30.novembra.

Foto 36893 Poeziodrom – čitanje poezije, svoje ili poezije drugih autora, biće priređeno po treći put, 30. novembra u 20 časova.  Pravo učešća imaju svi koji to žele, a čita se dva kruga po tri pesme. Ovoga puta koncert će održati Daniel Kovač a muzičku podršku pružiće Mehmed Begić.
Daniel Kovač (Beograd, 1974), po struci je elektroinženjer. Gitarista je benda „Jarboli” od njegovog osnivanja, a u poslednje vreme vodi i svoj paralelni, folklorni, muzički projekat „Jesenji orkestar”. Do sada je objavio četiri romana: „Logika reke, pruge i otpada” (2002), „Carstvo” (2007), „Uzvodni bluz” (2009) i „Klara i leksikon minimalnog života” (2014.), a sa prvim je ušao u najuži krug za NIN-ovu nagaradu. Živi i radi u Beogradu.
Mehmed Begić (Čapljina, 1977). Osim u rodnom mestu živeo je i školovao se u Mostaru, Sarajevu, Barseloni i Managvi. Jedan je od osnivača i urednika mostarskog časopisa „Kolaps”. Njegovi prevodi pesama Leonarda Cohena objavljeni su u knjizi „Moj život u umjetnosti” (Alternativni Institut, Mostar, 2003).
Prijave za učešće moguće su mejlom (poeziodrom@gmail.com) ili na licu mesta.
@ Uto, 26.11.2019. 20:00
daniel kovač mehmed begić poeziodrom sombor studio vincent
Prethodna vest Sledeća vest