SDVDGS: Vatrogasni savez Vojvodine zamagljuje istinu

Odgovor predsedništvo Saveza dobrovoljnih vatrogasnih društava grada Sombora na navode Vatrogasnog saveza Vojvodine.

Foto 28059Dobrovoljna vatrogasna društva iz Saveza DVD Grada Sombora, su saopštila da su, iznenađena odgovorom Vatrogasnog saveza Vojvodine, koji, u najmanju ruku, predstavlja obično zamagljivanje istine, ili po novom spinovanje. - Nikada ni jedna članica našeg Saveza nije rekla da odbija saradnju sa ostalim društvima, štaviše, osnovni zadatak prema Statutu je saradnja sa svim činiocima protivpožarne zaštite. To nije u skladu sa dobrovoljnim vatrogastvom, pa čak ni sa minimumom obične ljudske empatije koja je temelj na kom počiva ljudska civilizacija, i kojem naš Savez teži - navodi se u novom dopisu SDVDGS. Podsećaju da je i formiranje našeg Saveza bilo iz razloga diktatorskog, despotskog ponašanja predsednika Gradskog vatrogasnog saveza, o čemu je VSV uredno obavešten, ali nije usledila nikakva reakcija, štaviše, rukovodstvo VSV je samo počelo da se ponaša na isti način, uslovljavanjem DVD članica SDVDGS članstvom u nekom trećem Savezu, koji će oni podržati, bez obzira na strukturu. 
- Vatrogasni savez Vojvodine trebalo bi da odgovori na pitanje po kom kriterijumu i kom članu Statuta nas je isključilo iz svog Saveza, budući da prema odredbama Statuta ne postoji privremeno isključenje, kao ni osnov za takvo isključenje, niti je na Konferenciji VSV bilo uopšte govora niti odlučivanja o isključenju našeg Saveza. Takođe, trebalo bi da odgovori kako se Izvod iz zapisnika sa sednice na kojoj smo navodno isključeni iz Vatrogasnog saveza Vojvodine, suštinski razlikuje od osnovnog zapisnika, ali to je pitanje na koje će odgovor od njih potražiti nadležni organi - piše u dopisu SDVDGS.
- Kako bilo, novoformirani Gradski vatrogasni savez Sombor (sada treći legalno registrovan na teritoriji grada Sombora) u koji nas pozivaju da se priključimo, prema službenoj belešci Vatrogasnog saveza Vojvodine, sastoji se iz društava koji su dupliranim računima pravdali budžetska sredstva iz prethodne godine, od društava koja su decenijama bila neaktivna i aktivirala se tek nedavno (što pozdravljamo) kao i od društava za koje Savez nema nikakve podatke (u prilogu Službena beleška Vatrogasnog saveza Vojvodine) - intersuju se iz SDVDGS. Postavljaju i pitanje koji je kriterijum po kom ste pet zdravih društava isključili i onemogućili im finansiranje iz budžeta grada Sombora, kao i učešće na konkursu koji je nedavno raspisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu. - Ako te aktivnosti nazivate „pomoć i rešenje”, onda ste u potpunosti uspeli, pa vam čestitamo! - zaključuju iz Saveza dobrovoljnih vatrogasnih društava grada Sombora.
@ Sre, 13.11.2019. 11:00
društvo gradski vatrogasni savez sombor savez dobrovoljnih vatrogasnih društava grada sombora - sdvdgs sombor vatrogasni savez grada sombora vatrogasni savez vojvodine
Prethodna vest Sledeća vest