Nestali migranti na Dunavu kod Apatina

Nove apatinske novine i Radio televizija Vojvodine objavili su da se sinoć, prilikom pokušaja prelaska na hrvatsku obalu, najverovatnije, utopila četvorica migranata.

Foto 36815- Nestali su prilikom pokušaja da ilegalno pređu u Hrvatsku - nezvanično saznaje RTV. Prema nepotvrđenim informacijama sve se dogodilo nedaleko od vikend naselja „Vagoni” gde su desetorica migranata uzeli čamce i u toku popodneva pokušali da pređu na hrvatsku obalu. Kako je objavljeno na sajtu RTV, za sada nisu poznate okolnosti pod kojima je došlo do prevrtanja čamca. Kažu da se za čitavu tragediju saznalo slučajno, u toku uviđaja apatinske policije, koja je došla na poziv pčelara kojima su, najverovatnije, migratni uništili 20-tak košnica. Policijski službenici su uočili šestoricu migranata koji su ih tada upoznali sa celim slučajem.
Preživeli migranti su, kako su objavile Nove apatinske novine, prebačeni u bolnicu. Lokalni list iz Apatina je naveo i da će potraga za nestalima biti nastavljena ujutru i da će se uključiti i ronilačke ekipe, kao i da je o slučaju obaveštena i hrvatska rečna patrola, koja je, zajedno sa našom, patrolirala ovim delom reke. Nezvanično, zatečeni migranti na apatinskoj obali imaju do 23 godine, a među njima je i nekolicina maloletnika.
Izvor: Nove apatinske novine i RTV Vojvodine | @ Pon, 11.11.2019. 03:33
apatin davljenje društvo migranti nove apatinske novine sombor vagoni
Prethodna vest Sledeća vest