„Venac slobode” Stevanu Vrebalovu

Kulturni centar „Laza Kostić” i Udruženje građana „Ravangradsko proleće” dodeliće nagradu „Venac slobode Radomir Drakulić” pesniku Stevanu Vrebalovu.

Foto 36811 Svečano uručenje nagrade, koja se dodeljuje za negovanje rodoljubive misli, biće održana u utorak, 12. novembra u Srpskoj čitaonici u 19 časova. U programu će učestvovati profesor Branislav Ćurčić, pesnik David Kecman, slavodobitnik Stevan Vrebalov, kao i domaćini Vesna Šašić, v.d. direktora Kulturnog centra i prof. dr. Stojan Berber, predsedniok UG „Ravangradsko proleće”.
Stevan Vrebalov (Rabrovo, 1943.) odrastao je i školovao se u Somboru gde je završio gimnaziju 1961. godine. Studije je završio na Ekonomskom fakultetu u Beogradu 1966. godine. Bio je sedamdesetih i osamdesetih istaknuti funkcioner u Pokrajini i rukovodilac u privredi. Objavio je knjige poezije: „Banatske šume“, „Selo oca moga“, „Nepoznati vetar“, „Dvostruki san“, „Svete životinje“, „Bezdan“ (poema) i „Raskrst“ (izbor pesama). Objavio je i romane „Bez dna” i „Zaštićenost”. Prve pesme obavio je u Omladinskom listu „Pokret” u Somboru 1960. godine, kao gimnazijalac. Još pre objavljivanja prve zbirke pesmom „Banatske šume”, zastupljen je u Antologiji Pere Zubca „Romor ravnice” 1974. godine. Živi i radi u Novom Sadu. Oženjen je i ima šestoro dece i četvoro unučadi.
@ Ned, 10.11.2019. 23:43
branislav ćurčić david kecman kulturni centar „laza kostić” sombor stevan vrebalov stojan berber udruženje građana „ravangradsko proleće” venac slobode radomir drakulić vesna šašić
Prethodna vest Sledeća vest