Postupci za nadoknadu štete

Preporuke advokata za građane koji su pretrpeli štetu u eksploziji hamburgerije.

Foto 36747Foto 36746SOinfo.org se, kako bi pomogao stanovnicima Ulice Gruje Dedića nakon ekplozije u hamburgeriji Griloteka, konsultovao sa ovdašnjim advokatom u vezi nadoknade štete. Naš sagovornik je naglasio da se odšteta može naplatiti od vlasnika, zbog nemarnog rukovanja sa opasnom stvari (plinska boca), ukoliko se to u izveštaju navodi kao uzrok. - Osiguranje, ako uopšte i postoji pokriva najverovatnije samo štetu vlasnika hamburgerije, a ne onu koju je on pričinio drugima - objašnjava naš sagovornik.
Dakle, građani će najverovatnije tužbom morati ostvarivati naknadu štete, sem u slučaju da se vlasnik hamburgegije ne javi i predloži poravnanje, odnosno postigne dogovor sa oštećenima. Građani, ukoliko dođe do podizanje tužbe, moraju imati sačuvane račune za izvedene radove, odnosno kupovinu neophodnih materijala i delova. Potrebno je i da istovremeno prijave Ministarstvu unutrašnjih poslova u Somboru nastalu štetu kako bi postojao dokaz o šteti - preneo je sagovornik SOinfo.org portala, inače dugogodišnji advokat.
Eksplozija u hamburgeriji Griloteka dogodila se u subotu ujutru. Nije bilo povređenih, ali je pričinjena velika materijalna šteta. Oštećeno je više desetina stanova u bližem komšiluku, odnosno stambeni i poslovni prostor iza same hamburgerije. Detonacija se čula u većem delu grada. Uzrok eksplozije je, po još nepotvrđenim informacijama, neispravna plinska instalacija.
@ Sre, 06.11.2019. 03:18
društvo eksplozija griloteka gruje dedića hamburgerija ministarstvo unutrašnjih poslova - mup naknada štete plinska instalacija sombor tužba
Prethodna vest Sledeća vest