Donacijama do sušare!

Kompanija Coca-Cola HBC Srbija svojom donacijom u iznosu od 327.600 dinara omogućila je uspešno prikupljanje sredstava za „Somborsku dobru baštu”.

U okviru kFoto 36650ampanje na platformi donacije.rs pod nazivom "Pomozimo ženama iz sela Stanišić da žive od svog rada" koja je trajala 57 dana, odazvalo se 22 donatora i svojim doniranim sredstvima omogućili su prikupljanje novca za kupovinu profesionalne solarne sušare za proizvodnju čeri paradajza - "Dobrog čerija" (sušenog čeri paradajza u maslinovom ulju).
Prikupljena sredstva namenjena su kupovini profesionalne sušare koja će omogućiti efikasniju proizvodnju i preradu, te uštedu električne energije, čime će se obezbediti sredstva za uključivanje većeg broja žena iz Stanišića i okoline u proces prerade, što će im omogućiti dodatnu zaradu i bolji život.
Mikon profesionalna solarna sušara ne samo da sedam puta povećava količinu paradajza spremnog za preradu i ne samo da je znatno ekonomičnija i ekološki prihvatljivija od sušara koje koriste druge izvore energije, već omogućava i kontinurani rad žena tokom cele godine. Van sezone sušenja, sušara se može koristiti kao mini plastenik za uzgoj rasada, što će ženama omogućiti i kontinurani rad, a samim tim i prihod.
Nosilac kampanje je Udruženje “Somborska dobra bašta” iz Stanišića, osnovano u okviru projekta Fonda B92 Onasnaživanje. Udruženje se bavi ekonomskim osnaživanjem žena kroz proizvodnju i preradu čeri paradajza gajenog po organiskim principima, te edukac ijom žena u ovoj oblasti.

@ Sre, 16.10.2019. 09:17
coca-cola hbc srbija donacije.rs mikon solarna sušara sombor somborska dobra bašta stanišić
Prethodna vest Sledeća vest