Stop medijskom nasilju nad ženama!

Izložba odabranog medijskog sadržaja o nasilju nad ženama u okviru projekta „Šta je tražila to je i dobila” organizovana je glavnoj ulici.

Foto 36600 Članice Udruženja „Udahni život” iz Stanišića juče su organizovale izložbu tekstova i naslova koje su prikupile i analizirale a koje se tiču zloupotreba žena u medijima. Građani su imali prilike da pročitaju loše, senzacionalističke primere naslova i tekstova iz prakse o rodno zasnovanom nasilju kao i da pogledaju slike neprimerenih reklama koje etiketiraju žene. Ta pitanja otvorena su i na tribini o medijskom izveštavanju rodno zasnovanog nasilja i zloupotrebi žena u medijima koja je održana početkom septembra u našem gradu. Usledila je projekcija filma i promocija brošure o neprimerenim medijskim sadržajima kao i jučerašnji performans kada je glumica Biljana Keskenović razgovarala sa prolaznicima o ovim temama a sve je snimljeno kao video materijal.
Članica projektnog tima, Dragana Đapić, je navela da je uočeno mnogo neprimerenih naslova, posebno na internetu, u elektronskim medijima, kao i da stalno iskaču reklame u kojima se žena predstavlja na jedan ponižavajući način. - Stvara se loš uzor mladim ljudima da žena mora da je gola, određenih mera, perfektna da bi uspela u životu, a ne promovišu da je važnije da bude obrazovana, snažna, ravnopravna, nego na primer da se dobro uda. Ti sadržaji su najviše pri ruci mladim ljudima a oni su naša prva ciljna grupa i zato će ova izložba biti prikazana u galeriji u Stanišiću kada će doći deca iz osnovne škole i sa njima ćemo da razgovaramo o ovome - kazala je Đapić. Projekat „Šta je tražila to je i dobila” finansira Ekumenska inicijativa žena Omiš.
@ Uto, 08.10.2019. 23:00
biljana keskenović dom kulture stanišić dragana đapić društvo ekumenska inicijativa žena omiš kultura sombor šta je tražila to je i dobila stop medijskom nasilju nad ženama udruženja „udahni život“ iz stanišić
Prethodna vest Sledeća vest