KRIK: Novinarki obijena i ispreturana kuća!

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) je objavila da je u petak, dan po pojavljivanju teksta „Društvo sa jahte: Kako se kuje kosovska politika”, obijen stan njihove novinarke. Još uvek nema pomaka u istrazi.

Foto 35907- Novinarki KRIK-a Milici Vojinović je obijena kuća, dok se ona sa porodicom nalazila van Srbije. Njena rođaka je zatekla obijenu porodičnu kuću. Slučaj je prijavljen policiji i radnoj grupi za zaštitu bezbednosti novinara. Još uvek nije poznato da li je nešto ukradeno, ali u kući u kojoj novinarka živi nije bilo ničega što bi ugrozilo poverljivost izvora i budući rad naše organizacije - saopštili su iz KRIK-a. Kako navode, stvari su izvađene iz fioka i ormara, a fascikle sa poslovnom dokumentacijom njenog oca razbacane su po prostoriji. Redakcija KRIK-a pozvala je nadležne da što pre ispitaju slučaj i otkriju da li je obijanje povezano sa novinarskim poslom. Podsetili su da je pre dve i po godine novinarki KRIK-a Dragani Pećo obijen je i ispreturan stan i tada ništa nije ukradeno. Iako prijavljen policiji, taj slučaj i dalje nije rešen.
Inače, KRIK je dan pre nego što je obijen stan novinarke objavio tekst „Društvo sa jahte: Kako se kuje kosovska politika” u kome je između ostalog i fotografija sa jahte u budvanskom zalivu na kojoj su zajedno ministar u Vladi Kosova, Bedžet Pacoli i predstavnici Srpske liste, Milan Radojičić optuženi za ubistvo Olivera Ivanovića i tadašnji predsednik liste Goran Rakić.
@ Pon, 07.10.2019. 13:46
bedžet pacoli društvo društvo sa jahte: kako se kuje kosovska politika goran rakić krik milan radojičić milica vojinović mreža za istraživanje kriminala i korupcije novinarka sombor
Prethodna vest Sledeća vest