Vedrina „Sunčane jeseni života”

Posetom devedeset mališana iz Predškolske ustanove „Vera Gucunja“ Gerontološkom centru „Sombor“ obeležen je 1. oktobar, Međunarodnih dan starih osoba.

DeFoto 36571ca su stFoto 36572arima u prigodnom programu koji su pripremili sa svojim vaspitačicama, osim razdragane pesme, uz osmeh uručili i simbolične darove. Svojom besedom i kazivanjem novih stihova za mlade program je upotpunio i pesnik David Kecman Dako.
Ovim susretom započeo je niz dešavanja koji će tokom oktobra biti ostvareni u okviru tradicionalne manifestacije "Sunčana jesen života" kako u objektu Doma penzionera na Prvomajskom bulevaru, tako i u objektu na Apatinskom putu. Već sutra, u subotu, 5. oktobra, biće održana 19. Likovna kolonija "Na kanalu" na kojoj će učestvovati oko petnaestak likovnih umetnika iz Sombora, Gakova, Sivca, Crvenke, Kule, Vrbasa...
Tokom oktobra u Domu penzionera biće održan i 1. Memorijalni šah turnir "Dušan Dule Vukasović". Biće pozvani šahisti ne samo iz Sombora, nego i šahovske ekipe iz drugih vojvođanskih gerontoloških centara. Neće izostati ni gostovanje folklornih ansambala, kao ni održavanje trećeg saziva ženske slikarske kolonije "Miholjdanski krajolik", koja će biti održana 26. i 27. oktobra.     

@ Pet, 04.10.2019. 17:52
1. memorijalni šah turnir „dušan dule vukasović“ 19. likovna kolonija "na kanalu" david kecman dako sombor sunčana jesen života treća ženska slikarska kolonije miholjdanski krajolik
Prethodna vest Sledeća vest