Gašenje Proteinke - odgovore zna samo ministarstvo

Socijalno-ekonomski savet grada Sombora zasedao je 14. put. Radnicima Proteinke rečeno da odgovore potraže u nadležnom ministarstvu.

Foto 36575 Poslednjoj sednici Socijalno-ekonomskog saveta pored članova prisustvovali su i predstavnici sindikata Veterinarske ustanove „Proteinka”, popularne kafilerije. Lazar Čonić i Ninoslav Farago su u ime svojih kolega pokušali da saznaju više detalja o glasinama oko zatvaranja i premeštanja ove veterinarske ustanove i rešavanja njihovog budućeg statusa. - Na ova pitanja odgovore će ipak morati dobiti od nadležnog ministarstva i Vlade Republike Srbije, s obzirom da je Republika osnivač Veterinarske ustanove „Proteinka”. Grad će pomoći u okviru svojih mogućnosti - objavljeno je u zvaničnom izveštaju sa sednice SES-a.
Savet se na sednici bavio i pitanjem solidarne pomoći zaposlenima u gradskoj upravi. Članovi su zauzeli jedinstven stav da u okviru svojih mogućnosti kako Savet, tako i predstavnici reprezentativnog sindikata kontaktiraju Ministarstvo finansija i Ministarstvo za lokalnu samoupravu kako bi dobili mišljenje o mogućnostima za isplatu ove naknade. Kako je objavljeno u izveštaju, na osnovu Zakona o budžetu Republike Srbije za 2019. godinu, isplata ove pomoći nije dozvoljena.
@ Pet, 04.10.2019. 05:00
ministarstvo finansija ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu privreda socijalno-ekonomski savet sombor valda republike srbije veterinarska ustanova proteinka
Prethodna vest Sledeća vest