Negovanje kulture odlaska u pozorište

Pod pokroviteljstvom gradonačelnice Dušanke Golubović naredne sedmice biće realizovan projekat Dani otvorenih vrata pozorišta.

Foto 36574 U toku dva dana, 7. i 8. oktobra, u Narodnom pozorištu Sombor biće po nekoliko puta odigrane dve predstave za gledaoce uzrasta od 3 do 19 godina. Predstava za najmlađe, „U svetu bajki”, biće prikazivana na Velikoj sceni i namenjena je najmlađoj publici uzrasta od dve do deset godine. U predstavi se pojavljuju čarobnjak Merlin, princ Filip, Snežanina zla Maćeha, Mačak u čizmama, devojčica Nevena iz stvarnog sveta… Predstava ima osam likova koje tumače akademski glumci, živopisnu scenografiju, maštovite kostimime i maske, edukativna je i zabavna, sa mnogo originalnih songova i koreografija. Tekst je pisala Ljiljana Stojanović, režiju potpisuje Nikola Marković a igraju: Tatjana Milanov, Đurđa Pavlović i Nikola Marković.
„Što te nema” (po tekstu Ivora Martinića „Bilo bi šteta da biljke krepaju”) naziv je predstave namenjene učenicima viših razreda osnovne škole kao i učenicima srednjih škola i biće prikazivana u Studiju 99. „Što te nema” je priča o ljubavi, o usamljenosti, o ekologiji, odbacivanju i prihvatanju i usamljenosti, o piscima, o pozorištu... U predstavi igraju Danilo Milovanović i Uroš Mladenović a režirao je Luka Jovanov.
@ Čet, 03.10.2019. 15:38
dani otvorenih vrata dušanka golubović narodno pozorište sombor sombor
Prethodna vest Sledeća vest