Predlozi do 20. oktobra

Grad Sombor i ove godine sprovodi projekat Participativno budžetiranje. Građani imaju mogućnost da svojim predlozima projekata kreiraju budžet za narednu 2020. godinu - objavljeno je na sajtu grada.

Foto 36570 Upitnici za prikupljanje projektnih ideja biće, do 10. oktobra, dostavljeni svim domaćinstvima u gradu i somborskim selima, a biće dostupni i u kancelarijama svih gradskih i seoskih mesnih zajednica. - Svoje projektne ideje i predloge građani mogu dostaviti i popunjavanjem elektronskog upitnika koji će od 10. oktobra biti dostupan i na gradskom sajtu. Predlozi projekata trebalo bi da se odnose isključivo na objekte, odnosno potrebe, u nadležnosti grada jer se finansiranje obezbeđuje iz sredstava budžeta ostvarenih naplatom poreza na imovinu - piše u pozivu.
Najbolje ideje naših sugrađana, naći će se na listi prioriteta, za koje će glasati građani Sombora i naseljenih mesta, a koji će biti finansirani iz budžeta grada u 2020. godini, u okviru projekta „Participativno budžetiranje”. Kutije za prikupljanje predloga projekata biće postavljene u prostorijama svih gradskih i seoskih mesnih zajednica, a ukoliko bude potrebno, biće postavljene i na drugim lokacijama.
Grad Sombor još uvek nije okončao realizaciju prošle godine izabranog projekta - izgradnja šetališta i osvetljenja uz kanal, od restorana Slon do kupališta na Tromeđi. Podršku tom projektu lane je dalo 2.235 stanovnika Sombora. 
@ Čet, 03.10.2019. 12:56
društvo mesne zajednice participativno budžetiranje predlozi građana projekti sombor tromeđa
Prethodna vest Sledeća vest