Somborci na obeležavanju pola veka Omladinca

Susreti veteranskih sportskih društava tri zemlje bivše Jugoslavije nastavljeno je u Banja Luci.

Foto 36468 Banjalučki Omladinac je svečano obeležio 50 godina postojanja. Bitan deo proslave jubileja bio je i 4. Međunarodni turnir fudbalskih veterana koji je odigran na stadionu Milorad Slavnić. Praktično, bio je ovo samo nastavak dugogodišnje tradicije, okupljanja „bratskih timova”, koju su uz Banjalučane uspostavili SU Veterani iz Sombora, te dve ekipe iz Slovenije, Radomlje i Novo Mesto. Iako je prvenstveni cilj druženje, rezultat je ipak važan deo ovih susreta. Međunarodni fudbalski turnir u Banja Luci ove sezone osvojila je ekipa iz Sombora. Slavili su u neizvesnom finalu protiv domaćina, ekipe Omladinca. Slovenački timovi su se posle polufinalnih poraza susreli u malom finalu. Radomlje je tek nakon penal serije savladalo rivale iz Novog Mesta. Najbolji igrač turnira je igrač Banjalučana, Milan Savanović, dok je Stojan Subotić iz pobedničkog sastava bio najefikasniji. Ernest Kopitar iz Radomlja proglašen je za najboljeg čuvara mreže.
Gosti iz Sombora su zahvalili domaćinima na izuzetnom prijemu i vrhunskoj organizaciji. „Treće poluvremenu” u Banja Luci bilo je za pamćenje - preneli su somborski fudbalski veterani.
@ Pet, 13.09.2019. 00:42
ernest kopitar fk omladinac banja luka fudbal milan savanović nk novo mesto nk radomlje sombor sport stojan subotić su veterani sombor
Prethodna vest Sledeća vest