Ponovo počinje sa radom Dečji naučni klub

U subotu, 14. septembra, četvrtu godinu za radom, počinje sa radom Dečji naučni klub (DNK). Za prvu radionicu decu je moguće prijaviti na imejl planeta.prijave@gmail.com sa podacima: ime i prezime deteta, godina rođenja, kontakt broj roditelja/staratelja.

Foto 36466Foto 36467 Danas (četvrtak, 12. Septembar) od 14 časova, na glavnoj ulici biće održana promocija programa Dečjeg naučnog kluba (DNK). Tokom promocije biće priređen zanimljiv naučno-edukativni program za decu koji podrazumeva izvođenje eksperimenata iz fizike, hemije i biologije.
Dečji naučni klub nastaviće sa radom u sledećim terminima: 14.9. i 28.9. (Pedagoška laboratorija Pedagoškog fakulteta u Somboru); 12.10., 26.10. i 9.11. (Prostorije Centra Planeta Venac R. Putnika 1-ulaz iz XII Vojvođanske udarne brigade). Sve radionce se održavaju od 9 do 12 časova. Učešće je besplatno.
- Pozivamo zainteresovane mlade koji žele da nam pomognu u realizaciji radionica da pošalju svoju prijavu sa podacima (ime i prezime, kontakt telefon i imejl, opis ranijeg volonterskog isksutva) na planeta.prijave@gmail.com najkasnije do petka 13. septembra – kazala je Ena Horvat iz Centra za razvoj obrazovanja Planeta.
Dečji Naučni Klub (DNK) je naučna školica za decu koja ima za cilj kvalitetno provođenje slobodnog vremena dece uz naučno-edukativne saržaje koji će kod njih razvijati istraživački duh i ljubav prema nauci. Program DNK kod dece će podsticati razmišljanje, razvijati kreativnost, samostalnost, i omogućiti socijalizaciju dece. DNK je način podsticanja deca da učestvuju u vannastavnim aktivnostima, on je prostor gde deca mogu da ispolje svoje sklonosti ka bavljenju naukom i razvijaju, odnosno produbljuju ljubav prema nauci i istraživanju. DNK je zamišljen kao otvoren prostor, odnosno prostor dostupan za svu zainteresovanu decu, njihove roditelje i nastavnike.
Naučnu radionicu sprovode edukatori i volonteri Centra za razvoj obrazovanja Planeta u sklopu projekata „Dečji naučni klub 4” i „Planeta bez granica” podržanih od strane Grada Sombora u okviru Programa za decu 2019. i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje AP Vojvodine.
@ Čet, 12.09.2019. 09:14
centar za razvoj obrazovanja planeta dečji naučni klub 4 ena horvat sombor
Prethodna vest Sledeća vest