Koncert hora Khorikos iz Njujorka

Ovaj izuzetan koncert u Somboru zakazan je za nedelju, 15. septembar, u okviru manifestacije „Sve boje muzike”.

Foto 36435Na početku koncerta će nastupiti solistkinje, soprani, prof. Silvia Minea i Aleksandra Pletikosić, uz klavirsku pratnju Ružice Pavlović. Potom pred publiku izlazi vrhunski hor Khorikos, koji vodi Alec Galambos.
- Velika je čast i privilegija da u Somboru možemo da ugostimo ovakav ansambl koji je, kako kažu “passion project” (niko od članova, niti dirigent ne zarađuje novac na tome), ansambl koji sa strašću i posvećenošću pristupa zajedničkoj misiji i to rade na zadivljujući način – istakla je Marita Topić, organizatorka koncerta.
Khorikos prezentuje osvežavajuće interpretacije rane vokalne muzike kao i inovativnu novu muziku najdinamičnijih kompozitora današnjice. Od svog osnivanja, 2005, ansambl je stvorio reputaciju zadivljujućih nastupa na prestižnim događajima u Njujorku i širom sveta. 
Turneju hora Khorikos u Srbiji podržala je Ambasada SAD u Beogradu sa 12.000 dolara. Ostale troškove snose sami članovi. Koncert u Somboru podržao je Grad Sombor sa 70.000 dinara, po konkursu za manifestacije od značaja za grad.
Početak koncerta je u 19 sati u Gradskom muzeju.
@ Pon, 09.09.2019. 23:00
alec galambos aleksandra pletikosić hor khorikos marita topić silvia minea sombor
Prethodna vest Sledeća vest