Deseti stonoteniski memorijal u Staparu

STK Gusar je bio domaćin turnira posvećenog slavnom Jeftimiju Jeci Stokanovu.

Foto 36424 Turnir se tradicionalno odigrava u sklopu Gospojinskih večeri u Staparu. Jubilarno izdanje memorijala je okupilo pedesetak stonotenisera iz Sombora, Stapara, Apatina, Prigrevice, Subotice, Novog Sada, Beograda, Šapca, Osijeka i Slavonskog broda. Nadmetanje je organizovano u tri veteranske i apsolutnoj konkurenciji. Najbolji u apsolutnoj konkurenciji bio je Petar Ðorđević iz Šapca, ispred domaćih igrača Darka Popović,, odnosno Siniše Josića i Koste Boškova. Josić je bio prvoplasirani u kategoriji 35 - 49 godina. Slavio je uz finalu protiv Roberta Klobučara iz Slavonskog Broda. Šapčaninu Đorđeviću pripalo je priznanje i za najboljeg veterana konkurencije 50 - 59 godina. Janoš Galo iz Beograda je bio drugi dok su treću poziciju podelili Vlada Kovčin (Prigrevica) i Arsenije Katanić (Stapar). Poredak u kategoriji preko 60 godina Damir Bosanac (Novi Sad), Slađan Svrzić (Beograd), te Miroslav Jelača i Željko Basarić (obojica Beograd).
Organizatori su saopštili da je turnir protekao u sportskoj, prijateljskoj i fer atmosferi. - Nakon dodele medalja i pehara najuspešnijim takmičarima, upriličena je večera – staparski ovčiji paprikaš, koji je za goste u kotlu skuvao jedan od najboljih staparskih kuvara Danilo Nagulov Danča - navode iz STK Gusar Stapar.
@ Uto, 03.09.2019. 02:41
10. memorijal jeftimije jeca stokanov darko popović janoš galo petar đorđević sombor sport staparski ovčiji paprikaš stk gusar stoni tenis vlada kovčin
Prethodna vest Sledeća vest