Prikupljanje podataka o marginalizovanim grupama

Republički zavod za statististiku u saradnji sa UNICEF-om će od ponedeljka 2. septembra do 10. novembra realizovati MICS istraživanje višestrukih pokazatelja.

Foto 20545Foto 6665Ovim istraživanjem, kako se navodi, prikupljaju se različiti pokazatelji o položaju, pre svega, žena i dece, zatim o položaju porodica, položaju marginalizovanih grupa stanovništva. - Cilj ovog istraživanja je da se pomogne u obezbeđivanju pokazatelja koji ne postoje u administrativnim izvorima i podacima iz drugih istraživanja - kažu nadležni. Objavljeno je da MICS predstavlja jedini izvor podataka za mnoge indikatore koji se odnose na zaštitu deteta, obrazovanje u ranom detinjstvu (pohađanje predškolskih ustanova), imunizaciju (vakcinacija dece), opšte obrazovanje, obrazovanje romske populacije, zatim na zdravlje populacije i navike u ishrani.
Istraživanje se vrši na teritoriji cele Srbije i to na dva uzorka – nacionalnom i uzorku domaćinstava koja žive u romskim naseljima. Kako je navedeno jedan od anketnih timova, sa 11 članova, sedište će imati u Somboru. - Domaćinstva koja su izabrana u uzorak dobila su pismo od Republičkog zavoda za statistiku u kome su obaveštena o istraživanju. Prikupljeni podaci su službena tajna i objavljuju se isključivo u zbirnom (agregiranom) obliku - piše u obaveštenju organizatora.
@ Pet, 30.08.2019. 03:26
društvo marginalizovane grupe mics istraživanje navike u ishrani obrazovanje položaj porodice položaj žena republički zavod za statistiku sombor višestruki pokazatelji zaštita deteta zdravlje
Prethodna vest Sledeća vest