Serija koncerata za jubilej Radio Beograda

Veliki koncert 7. septembra pred Županijom.

Foto 36304 Radio Beograd ove godine obeležava devet i po decenija postojanja. Najstariji elektronski medij na Balkanu, će povodom jubileja organizovati tri nesvakidašnja koncerta za svoje slušaoce. Među koncertnim destinacijama u Srbiji naćiće se i naš grad. Kako je najavljeno 7. septembra na platou ispred Županije u Somboru, sa početkom u 20:30 biće upriličen koncert „Klasiku, molim”. Nastupiće zajedno Simfonijski orkestar i Hor RTS-a pod dirigentskom upravom Bojana Suđića - obelodanili su organizatori.
Serija koncerata počeće u nedelju 25. avgusta na platou ispred Umetničkog paviljona Cvijeta Zuzorić na Kalemegdanu. Nastupa Big Bend RTS sa solistima na koncertu pod nazivom „Sav taj džez”. Posle Sombor, koncertna turneja seli se u Kosovsku Mitrovicu. Predviđeno je da u četvrtak 12. septembra, u saradnji sa Zabavnom redakcijom RTS-a, 95 godina Radio Beograda, na severu Kosova bude obeleženo i gostovanjem karavana „Najlepše narodne pesme”.
Program Radio Beograda pokrenut je 1. oktobra 1924. godine. - Programi koncerata koncipirani su tako da nas podsete kako je muzika jedno od osnovnih izražajnih sredstava radija po kojoj se program naše kuće svih ovih decenija posebno izdvajao. Emitovanje muzike na programu počelo je istog dana kada je pokrenut Radio Beograd i zato smo odlučili da jubilej obeležimo onom muzikom koja je prepoznatljiva na našim programima - rekla je Aleksandra Paladin, muzička urednica prvog programa Radio Beograda.
@ Pon, 12.08.2019. 05:20
95 godina aleksandra paladin bojan suđić cvijeta zuzorić hor rts-a kalemegdan klasiku molim kocert kultura radio beograd simfonijski orkestar sombor županija
Prethodna vest Sledeća vest