Akcije se nastavljaju, pomaže i Crveni krst

Građani Sombora, a sada već i Zapadno Bačkog okruga, iz dana u dan šire mrežu humanitarne akcije za pomoć desetogodišnjem Radetu Peurači i njegovo lečenje u Londonu.

Foto 36294Foto 36295 Kako je objavljeno u grupi za podršku u utorak je postavljeno nekoliko novih kutija za priloge na teritoriji Sombora i Odžaka. Različite akcije podrške organizovali su Radetovi vršnjaci, članovi udruženja slepih, muzičari kojima su se pridružili i vatrogasci, trgovinski, uslužni i ugostiteljski objekti. Navedeno je da je samo u Robnoj kući Kids prikupljano 40.000 dinara od prodate robe. Akcije se nastavljaju i danas. Somborski DJ-evi su najavili da će u periodu od 19 do 22 sata imati humanitarni nastup na Trgu Svetog trojstva. Udruženje slepih Sombor će u četvrtak ponovo prirediti prodajnu izložbu radova.
Učešće u akciji najavio je i Crveni krst Sombor. Objavili su da će kompletan prihod od kotizacija za obuku iz prve pomoći za zaposlene preusmeriti za lečenje Radeta Peurače. - Svi koji u datom periodu prijave svoje zaposlene za obuku u trajanju od šest časova i uplate iznos od 1.522,80 dinara sa PDV-om po zaposlenom, osim što će ispuniti svoju zakonsku obavezu, pomoćiće i porodici Peurača u lečenju njihovog sina - navodi se u dopisu Crvenog krsta. Podsećaju sve da je ova obuka obavezna po Zakon o bezbednosti i zdravlja na radu, odnosno Pravilniku o načinu pružanja prve pomoći, vrsti sredstava i opreme koji su obezbeđeni na radnom mestu, načinu i rokovima osposobljavanja za pružanje prve pomoći. Obuka će biti organizovana po formiranju grupa. Prijave su moguće putem imejla sombor@redcross.org.rs ili telefonom na broj 025/431-430.
Roditelji su za potrebe prikupljanja pomoći otvorili namenske račune, dinarski 340 - 32620329 -12 i devizni IBAN RS35340000003262032912 (Predrag Peurača).
@ Sre, 07.08.2019. 06:00
crveni krst sombor društvo humanitarne akcije lečenje u londonu rade peurača sombor
Prethodna vest Sledeća vest