Šest seoskih kuća za mlade bračne parove

Potpisani su ugovori za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom na teritoriji grada Sombora.

Foto 36143 Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović je na uručenju ugovora rekla da je ovo jedna od mera koje grad sprovodi u cilju promovisanja mera populacione politike u saradnji sa ministarstvom koje je zaduženo za ove mere. - Sigurna sam da vam je poznato da smo prošle godine dodelili osam kuća, ustanovili smo servis za podršku roditeljstvu, koji je prošle godine podrazumevao servis za peglanje, a ove godine smo to proširili na servis za pranje i peglanje veša, jer se pokazao kao veoma uspešan i koristan za zaposlene majke i žene - navela je gradonačelnica. Prenela je da se kroz mere populacione politike pravi i agro biznis centar uz želju i nameru da kroz razne edukacije pomognu porodicama koje na svojim imanjima žele da se bave biznisom ili poljoprivredom. Gradonačelnica je navela i da su se odvažili na primenu ovih mera jer je uočeno da je veliki broj naših sugrađana imao potrebu da na ovakav način reši svoje stambeno pitanje, ali da svi nisu mogli proći na ovim konkursima. Ugovori za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom i ključevi njihovog novog doma, uručeni su Branki i Marku Gligorić iz Sombora, Milici i Milošu Kuridži iz Svetozara Miletića, Milici i Nebojši Badži iz Sombora, Svetlani i Željku Katanić iz Stapara, Tanji i Dejanu Zobenici iz Čonoplje i Jeleni i Manetu Deviću iz Kljajićeva.
Kabinet Ministarke bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku je kroz Program stambene podrške za izgradnju i druge načine pribavljanja stambenog prostora za mlade bračne parove i parove sa više dece je odobrio 7,65 miliona dinara, dok je učešće lokalne samouprave 1,35 miliona. Visina odobrenih sredstava po pojedinačnoj stambenoj jedinici nije mogla biti veća od 1,5 miliona dinara.
@ Pet, 12.07.2019. 04:42
društvo gradonačelnica ministarke bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku mladi bračni parovi program stambene podrške seoske kuće sa okućnicom sombor
Prethodna vest Sledeća vest