Za vikend treći Festival multikulturalnosti

„MultiKulti 2019” donosi koncert Danice Krstić, egipatski folklor i predavanje o svadbenim običajima u Bačkoj.

Foto 35991Kulturni centar Laza Kostić organizuje 30. juna i 1. jula treći Festival multikulturalnosti - MultiKulti 2019. Festival će biti otvoren u 19 sati svečanim defileom koji će poći od bine sa Trga Svetog Đorđa. Pored predstavljanja brojnih Kulturno umetničkih društava i udruženja iz Sombora i okolnih mesta, publika će tokom prve večeri biti u prilici da uživa u plesnom performansu egipatske folklorne trupe Reda čiji nastup je u 21 sat.
Etnološko predavanje o svatovskim običajima u Bačkoj označiće početak druge večeri festivala. Program će biti održan u 18 sati u Gradskom muzeju a vodiće ga više kustoskinje - etnolozi Nada Putica i Ljubica Bačić. Prikazivanje običaja pozivanja svatova kod Srba starosedelaca Sombora i okoline, pod sloganom „Ajde brate, kupi svate”, održaće se ispred Županije u 19 sati. Program će biti nastavljen na Trgu Svetog Đorđa gde će brojni folklorni ansambli i udruženja prikazati tradiciju i kulturno nasleđe naroda koji žive u Somboru. Festival će biti zatvoren koncertom Danice Krstić. Nastup pevačice „Balkanike” počinje u 21 sat.
@ Uto, 25.06.2019. 06:00
danica krstić egipatska folklorna trupa reda kulturni centar laza kostić ljubica bačić multikulti 2019 nada putica sombor treći festival multikulturalnosti
Prethodna vest Sledeća vest