Gradonačelnica govorila na Forumu u Poljskoj

Dušanka Golubović, potpredsednica NALAS-a, predsednica SKGO i gradonačelnica Sombora učestvovala je na dvodnevnom Forumu gradova i regiona „Investiranje u Zapadni Balkan – Investiranje u Evropu” u poljskom gradu Žešovu.

Foto 35888 Gradonačelnica se zahvalila poljskom predsedništvu na inicijativi da se lokalne i regionalne vlade uključe u dnevni red događaja koji vode do samita politika zapadnog Balkana za četiri nedelje u gradu Poznanju i naglasila da potencijal uključenosti i doprinosa nižih nivoa vlasti još nije rešen. - Postizanje perspektive lokalne uprave u Berlinskom procesu biće zasluga i nasleđe poljskog predsedništva. Mi, lokalne vlasti iz jugoistočne Evrope, prepoznajemo ovaj doprinos i cenimo ovu inicijativu - rekla je Golubović. Svoje obraćanje posvetila je delom i preporukama NALAS i Svetske banke „Grad u gradu” koje bi trebalo da pomognu u nameri da lokalni nivoi vlasti postanu strateški akcionari.
Dušanka Golubović je u svom govoru navela da su lokalne samouprave ključni akteri u pripremi, promovisanju i uspešnom stvaranju, ali i koordinaciji sa svim drugim nivoima vlasti, poslovnom i akademskom zajednicom, odnosno organizacijama civilnog društva. Ona je istakla da je okruženje pogodno za jačanje investicija, stvaranje kvalitetnog rasta, stvaranje radnih mesta najbolji mogući doprinos dobrobiti građana na zapadnom Balkanu. Gostima sa ovih prostora na izložbenom prostoru Regionalne razvojne agencije Žešova, u okviru Foruma, predstavljeni su primeri projekata u okviru programa Interreg Evropa.
@ Pet, 07.06.2019. 05:08
berlinski proces društvo dušanka golubović gradonačelnica interreg evropa investiranje u zapadni balkan – investiranje u evropu nalas poljska poznanj sombor svetska banka žešov
Prethodna vest Sledeća vest