Priznanje Zaštitnika za IPA projekat

Gradovi Leskovac, Sombor, Smederevo, Loznica i beogradska opština Vračar su dobitnici nagrada koje Zaštitnik građana dodeljuje za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti na svojoj teritoriji.

Foto 10384Grad Sombor i Grad Smederevo su kako se navodi, nagrađeni za doprinos razvoju informaciono-komunikacione pristupačnosti. Konkretno, gradu Somboru je pripalo priznanje za inicijativu koja se odnosi na uspostavljanje nove turističke rute Zapadnobačkog okruga prilagođene slepim i slabovidim osobama. Nadležni su u obrazloženju nagrade napisali da je reč o prekograničnom projektu kojim se turistički potencijali zapadnobačkog okruga i osječkobaranjske županije približavaju slepim i slabovidim osobama te njihovim pratiocima, te da je jedinstven turistički proizvod u Srbiji. Komisija je prilikom provere prijavljenih podataka ustanovila da su mapirane tačke, mapirane u centru Sombora, postavljene, ispravne i da aplikacija radi kako je projektovana, odnosno da slepe i slabovide osobe mogu da nesmetano da ih koriste.
Dodela nagrada, priznanja i pohvala jedinicama lokalne samouprave će biti organizovana 18. juna. Javnom pozivu za dodelu nagrada koji treću godinu organizuje institucija Zaštitnika građana, odazvalo se 17 lokalnih samouprava.
@ Sre, 05.06.2019. 06:30
društvo osječkobaranjska županija slepe i slabovide osobe sombor turizam zaštitnik građana republike srbije
Prethodna vest Sledeća vest