Četiri evropska i iranski film

Turneja filmskog festivala „Slobodna zona” boraviće od 20. - 24. maja u Somboru.

Foto 35708 Biće ovo 13. izdanje filmskog festivala. Somborske projekcije biće organizovane u velikoj sali KC Laza Kostić, od ponedeljka do petka, sa početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan. Organizatori su saopštili da će „Slobodna zona” biti otvorena švedskim filmom „Bergman - godina života” koji je nagrađen na prošlogodišnjim festivalima u Kanu i San Sebastijanu. Sutradan, utorak, biće prikazan film „Leto”, ruskog reditelja Kirila Serebrinikova. Pored gore pomenutih, priznanje mu je dodeljeno i na festivalu u Karlovim Varima. Nakon toga, biće predstavljena kooprodukcijsko delo nemačkih, poljskih, portugalskih i francuskih filmadžija. „Kapetan” je iz 2017. godine i nagrađivan je na filmskim smotrama u Torontu, San Sebastijanu i Roterdamu.
Pretposlednjeg dana Slobodne zone u Somboru biće prikazan nemačko-francuski film „Tranzit”. Priznanja je dobio u Berlinu, Sidneju i na festivalu u Novom Zelandu. Nedelju filma zaokružiće delo Jafara Pahalija, režisera iz Irana. Radi se o filmu „Tri lica” koji je tokom 2018. godini nagrađen na festivalima u Antaliji, Kanu i Torontu.
Turneja Slobodna zona će do kraja juna obići više od pedeset mesta u Srbiji. Uporedo sa Somborcima, izabrane filmove ovog festivala gledaće i stanovnici Iriga.
@ Pet, 17.05.2019. 05:03
bergman - glodina života kapetan kultura leto međunarodni filmski festival slobodna zona sombor studio 5 tranzit tri lica velika sala kc laza kostić
Prethodna vest Sledeća vest