Ko će sprečiti dalju bahatost vozača?!

Prepoznatljiva slika u Ulici Sonje Marinković.

Foto 35646 Foto 35648 Parkiranje na biciklističkog stazi u Ulici Sonje Marinković je svakodnevna pojava. Novinari SOinfo.org portala su prethodnom periodu, kako bi potvrdili ovaj problem, u različito doba radnog dana obilazili ovu ulicu i stalno zaticali isti prizor. Gotovo da nema perioda u kome na stazi namenjenoj biciklistima nije zaustavljeno/parkirano neko motorno vozilo, automobil ili kombi. Nesavesni vozači stazu zauzimaju kao da se radi redovnim o parking mestima, pa se neretko događa da biciklistima onemogućavaju bezbednu vožnju kroz gotovo pola ulice. Zato se najčešće događa da dvotočkaše zatičemo na putu, iako je pri planiranju saobraćaja njihovo dvosmerno kretanje zamišljeno po stazi. Posebno zabrinjava činjenica da su biciksti, koji se kreću od Pedagoškog fakulteta, prinuđeni na „izvode” protivzakonita i izuzetno opasna preticanja u prometnoj jednosmernoj ulici.
Pitamo se da li će gradsko odeljenje komunalne inspekcije i komunalne policije najzad preduzeti konkretne mere i sprečiti dalje iživljavanje vozača motornih vozila nad biciklistima. Smeju li nadležni organi početi sa primenom sopstvenih propisa i žele li da stanu u zaštitu sugrađana, posebno starijih, koji inače i najčešće koriste ovaj tip prevoza. Kakav bi odnos tek bio da Sombor nije poznat i kao „grad biciklista”?
Polovinom 2018. godine Odeljenje komunalne inspekcije i komunalne policije je u odgovoru SOinfo.org portalu navelo da je Ulica Sonje Marinković među prioritetima za nadzor komunalnog reda na javnim površinama. Tada su naveli da je tokom 2017. izrečeno pedesetak prekršajnih naloga. Po onom što smo mi zatekli u prethodnom periodu, taj broj naloga mogao bi biti „ispisan” za manje od nedelju dana.
@ Pon, 13.05.2019. 05:06
biciklisti društvo odeljenje komunalne inspekcije i komunalne policije sombor ulica sonje marinković
Prethodna vest Sledeća vest