Mladi naklonjeni prirodi

Uprkos izuzetno lošem vremenu mladi sportski ribolovci i članovi somborskog Udruženja Magic fish su na obali Velikog bačkog kanala održali tradicionalnu manifestaciju u lovu ribe udicom na plovak Majski piknik.

Foto 35614 Organizatori kažu da je u odnosu na prethodne godine, 26. Majski piknik, bio sadržajno bogatiji jer je u okviru manifestacije bile realizovane aktivnosti projekta „Škola ribolova i podizanje ekološke svesti mladih”. Pozivu za učešće u ovom programu projekta, kao i samom takmičenju odazvalo se trideset devojčica i dečaka, najviše iz Sombora. Prisustvovali su i predstavnici ribolovačkih udruženja i klubova iz susednih mesta sa kojima USR Magic fish ima višedecenijsku saradnju. Očišćen je dao kanalske obale, a mladi su s pažnjom propratili praktičnu edukaciju i pouke o važnosti zaštite životne sredine, kojoj su, zahvaljući upravo i svojoj privrženosti sportskom ribolovu, iskreno priklonjeni. Realizaciji aktivnosti u projektu „Škola ribolova“ pridružili su se iskusni sportski ribolovci, osvajači pehara i medalja na prestižnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Učesnike, domaćine i goste, u ime pokrovitelja grada Sombora, pozdravio je gradski većnik Miroslav Kovačić.
Organizatori su na kraju manifestacije, polaznicima uručili vredne poklone, kompletan ribolovački pribor, dok su najuspešnijim takmičarima dodelili pehare i medalje.
@ Čet, 09.05.2019. 13:09
miroslav kovačić škola ribolova i podizanje ekološke svesti mladih sombor sport sportski ribolov sportski ribolovci usr magic fish
Prethodna vest Sledeća vest