Izložba slika „Vetar sa istoka”

U Galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić” sutra će (utorak, 7. maj) biti otvorena samostalna izložba akademskog slikara Neboljše Vasića, pod nazivom „Vetar sa istoka”.

Foto 35604 Nebojša Vasić je rođen 9. maja 1965. godine u Kosovskoj Mitrovici. Srednju umetničku školu "Đorđe Krstić" u Nišu završio je 1983. godine. Diplomirao je na Akademiji likovnih umetnosti u Novom Sadu 1989. godine, u klasi profesora Dušana Todorovića. Član je ULUV- a od 1989. godine. U Somboru živi i radi od 1991. godine.
"...Akademski umetnik srednje generacije Nebojša Vasić pokazuje svojom novom serijom slika da može da osvaja nova izražajna područja i njihova sredstva, a da pri tome ne ugrožava već postavljene osnovne crte svog likovnog pristupa. U najsažetijem obliku rečeno, taj pristup se zasniva na veštoj transformaciji elemenata simboličkog jezika. Slikar odabira simboličke oznake sa izraženom grafičko-likovnom vrednošću i smešta ih i raspoređuje unutar jednog imaginarnog, konstruisanog prostora. Tako ostvarena nova realnost umetničkog dela komunicira sa ovom, intersubjektivnom realnošću, u prvom redu preko naslikanog simbola, i to na najmanje dve ravni: semantičkoj i vizuelnoj..." (izvod iz kritike "Od simbola do forme" Saše Radojčića)
Svečano otvaranje je najavljeno za 19 sati.
Postavka će trajati do 17. maja.

@ Pon, 06.05.2019. 08:45
galerija kulturnog centra "laza kostić" izložba slika nebojša vasić saša radojčić sombor vetar sa istoka
Prethodna vest Sledeća vest