RY X na Terminalu u Somboru!

Četvrti Terminal Music & Arts Festival biće održan 28. i 29. juna.

Foto 35587Foto 35588 RY X je prvo veliko ime ovogodišnjeg Terminala! Ovaj svestrani producent iz Los Anđelesa, neobičan muzički talenat koji polako osvaja muzičku kartu sveta, premijerno će se predstaviti publici u Srbiji. Sarađivao je sa svetskim imenima kao što su Rihanna, Âme i Adam Freeland, a o njegovom raskošnom talentu svedoči i raspon muzičkih interesovanja: od indijskih raga i afričkog džeza do tehna i eksperimentalne elektronike.
Sa jedinstvenom misijom da opstane u svojoj umetničkoj ranjivosti, RY X muziku stvara i izvodi u nedodirljivim ambijentima kalifornijskih planina, norveških fjordova i nenaseljenih ostrva prirode. Koncerti u katedrali Notre Dame, londonskom Royal Albert Hallu i čuvenom Montreux Jazz Festivalu samo su neki od njegovih zapaženijih nastupa. Na ovogodišnjoj evropskoj turneji, uz Berlin, Amsterdam, Pariz, Dablin, Werchter, Algés i London, Sombor se u petak, 28. juna na Kabare sceni pridružuje neobičnim festivalskim lokacijama, pružajući čari jedne vojvođanske vodene oaze.
RY X je do sada objavio dva albuma, Dawn (2016) i Unfurl (2019), dok je pesmom Berlin postao poznat publici širom sveta.
@ Pet, 03.05.2019. 21:45
dawn društvo kultura muzika ry x sombor terminal music & arts festival unfurl
Prethodna vest Sledeća vest