NDNV: Nove pretnje smrću Dinku Gruhonjiću

Programskom uredniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine, nastavniku na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i novinaru agencije Beta Dinku Gruhonjiću ponovo su, po ko zna koji put po redu, upućene pretnje smrću.

Foto 9435Kako se navodi u saopštenju NDNV, anonimni komentator je ispod Gruhonjićevih tekstova koji se nalaze na njegovom blogu napisao „Srešće te jednom jedan Srbin koji voli svoj narod na ulici. Ono što bude usledilo tada će pisati u novinama” i „Presudiće ti na ulici jedan Srbin koji voli svoj narod”. Udruženje je o tome obavestilo nadležne organe i podneće krivičnu prijavu.
- Nadamo se da će ovaj put nadležni organi zaista preduzeti ozbiljne korake i otkriti počinioce, odnosno da će se konačno prekinuti praksa nekažnjavanja nasilnika za pretnje smrću koje upućuju. Reč je o nastavku dugogodišnjih pretnji koje se upućuju ne samo Gruhonjiću i NDNV-u, već i svim profesionalnim novinarima i medijima u Vojvodini i Srbiji koji svoj posao rade u skladu sa kodeksom - navodi NDNV. Kažu i da su pretnje u poslednje vreme učestale, naročito nakon etiketiranja i targetiranja od strane najviših državnih i partijskih zvaničnika. Udruženje apeluje na domaću i međunarodnu javnost da reaguju.
@ Sub, 30.03.2019. 20:13
dino gruhonjić društvo filozofski fakultet u novom sadu ndnv nezavisno društvo novinara vojvodine - ndnv sombor
Prethodna vest Sledeća vest