AOM: Zaustaviti napade na Sejdinovića, Gruhonjića i NDNV

Asocijacija onlajn medija (AOM) najoštrije osuđuje najnovije napade na Nezavisno društvo novinara Vojvodine, predsednika ove organizacije Nedima Sejdinovića i programskog urednika Dinka Gruhonjića, kao i portala Autinomija i Voice.

Foto 29941- Objavljivanjem tekstova u kojima se oni dovode u vezu sa „sumnjivim donacijama“ inače dobro poznatih donatora, a kojima nisu umeli ni da pročitaju tačne nazive, autori portala „Istraga” bez ikakvih dokaza insinuiraju da su NDNV, Sejdinović i Gruhonjić finansirani kako bi širili „separatističke ideje u Vojvodini”. Takođe bez ikakvih dokaza, portal tvrdi da NDNV okuplja „separatistički nastrojene novinare”. Ovakvim neistinama i neodgovornim pisanjem, portal ne samo da nanovo širi paniku od navodnog vojvođanskog separatizma, već ozbiljno ugrožava bezbednost Nedima Sejdinovića i Dinka Gruhonjića insinuirajući da je njihov angažman u „separatističkoj organizaciji” u funkciji stranih interesa neprijateljski nastrojenih prema Srbiji - navodi se u saopštenju AOM.
Članovi Asocijacije onlajn medija ukazuju „da poseban problem u inače zagađenom medijskom prostoru Srbije, predstavljaju portali bez impresuma registrovani na serverima u inostranstvu, koji bez ikakvih posledica i zakonskih ograničenja sprovode javni linč politički nepodobnih osoba, šire lažne vesti i pozivaju na nasilje”. AOM poziva Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal da ovaj slučaj uzme u razmatranje, kao i da sa ostalim nadležnim organima pronađu rešenje koje bi okončalo nekažnjivost ovakvih portala.
@ Pon, 11.03.2019. 02:02
aom - asocijacija onlajn medija dinko gruhonjić društvo nedim sejdinović sombor tužilaštvo za visokotehnološki kriminal
Prethodna vest Sledeća vest