Večeras Sombor, sutra Apatin

Protest #1od5miliona se danas od 18 sati održava na Trgu Svetog trojstva u Somboru, sutra (petak) u istom terminu pred Domom kulture u Apatinu.

Foto 35149Foto 35158Somborsko protestno okupljanje po prvi put će biti organizovano četvrtkom, jer je namera, kako je objavljeno, da se čuju ozbiljne i relevantne govornike, te da se protesti približe što većem broju građana. Objavljeno je da će na sedmom protestnom skupu u Somboru govoriti politikolog Boban Stojanović, studentkinja i jedna od organizatorki Tea Vukadin, odnosno balerina Narodnog pozorišta iz Beograda, Bojana Leko. Protest će se završiti šetnjom centrom grada, ovog puta najverovatnije kroz Parisku ulicu.
Organizatori apatinskog protesta #1od5miliona, UG „Bez straha”, su najavu delom posvetili odbornicima i predstojećoj sednici SO Apatin. Pozvali su sve one odbornike koji lokalnu naprednjačku vlast smatraju protivnikom i lošom po Apatin, da javno izraze svoj stav i ograde se, te da bojkotuju dalji rad SO Apatin, opštinskog veća i radnih tela i komisija. - Jasno se opredelite da li poštujete volju onih koji su Vas birali, pa bojkotujte dalji rad sednice ili preuzmite teret odgovornosti da ste svoje mandate stavili u službu vlasti SNS-a mimo volje građana, čime postajete sastavni deo režima koji će ostati upamćen kao nešto najlošije u istoriji parlamentarizma naše samouprave. Na Vama je izbor - saopštili su iz UG Bez straha.
Inače, na petom protestnom okupljanju u Apatinu, zakazanom za petak u 18 sati, ispred platoa Doma kulture, govoriće novinarka Tamara Spaić.
@ Čet, 28.02.2019. 05:49
#1od5miliona apatin boban stojanović bojana leko dom kulture društvo opštinsko veće skupština so apatin sombor tamara spaić tea vukadin trg svetog trojstva ug bez straha
Prethodna vest Sledeća vest