Košnica za mlade

Centar za razvoj obrazovanja „Planeta” i ŠOSO „Vuk Karadžić'" počeli su realizaciju jednogodišnjeg projekta „Košnica - cirkularna ekonomija kao model preduzetništva mladih”, koji sufinansira Evropska unija.

Foto 35135 Projekat podrazumeva razvoj preduzetničke kompetencije kod mladih u oblasti zaštite životne sredine, kao i promociju modela cirkularne ekonomije u okviru vannastavnih aktivnosti u školama. Biće realizovano nekoliko tipova aktivnosti: kreativno-edukativne radionice za mlade sa i bez smetnji u razvoju, prodajne izložbe, predavanja, stručni skupovi, kao i pokretanje rada socijalnog preduzeća mladih sa smetnjama u razvoju „Košnica” u Somboru. U okviru projekta biće organizovane radionice u svim somborskom osnovnim i srednjim školama, kojima će prethoditi prikupljanje reciklažnog materijala-starog tekstila. Izrađeni upotrebni predmeti biće plasirani na prodajnim izložbama, a novčana sredstva utrošiće se za organizovanje edukativnih izleta za mlade.
Takođe, u ŠOSO „Vuk Karadžić” sakupljatće se reciklažni materijal i održavati dve radionice izrade predmeta od reciklažnog materijala.
@ Pet, 22.02.2019. 00:55
društvo obrazovanje projekat sombor
Prethodna vest Sledeća vest