Uputstva za materinski dodatak

Skupština AP Vojvodine je donela odluku o ostvarivanju materinskog dodatka za nezaposlene majke za treće ili četvrto dete, kao viši stepen zaštite porodice u vidu novčane pomoći .

Foto 29796- Pravo se odnosi na nezaposlene majke koje su počev od 1. jula 2018. godine rodile treće ili četvrto dete. Uslovi su da je majka državljanka Republike Srbije, da ima prebivalište najmanje godinu dana na teritoriji AP Vojvodine, da se nalazi na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i da neposredno brine o svoj deci - piše u obaveštenju GU Sombor. Dužina prava na materinski dodatak određuje se na osnovu statusa nezaposlenosti majke i ne može trajati duže od 24 meseca neprekidno.
Zahtev za materinski dodatak se podnosi u Uslužnom centru GU grada Sombora najkasnije do navršenih šest meseci života trećeg, odnosno, četvrtog deteta. Izuzev za majke koje su se porodile počev od 1. jula 2018. godine, koje zahtev mogu da podnesu najkasnije do 30. juna 2019. godine. O pravu na materinski dodatak u prvom stepenu rešava Odeljenje za društvene delatnosti GU Sombora. Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 025/468-154.
@ Sre, 30.01.2019. 02:39
četvrto dete društvo materinski dodatak odeljenje za društvene delatnosti skupština ap vojvodine sombor treće dete uslužni centar
Prethodna vest Sledeća vest